Hialurono rūgštis – jaunystės šaltinis?

Hialurono rūgštis, taip pat žinoma, kaip hialuronas ar hialuronatas, yra plačiai paplitusi medžiaga, naudojamas grožio industrijoje. Tačiau ar šis ingredientas, kurį galima rasti daugelyje populiariausių kosmetikos priemonių, tikrai daro stebuklus?

Kas yra hialurono rūgštis?

Hialurono rūgštis – tai polisacharidas, natūrali medžiaga, esanti žmogaus organizme. Šios rūgšties daugiausiai randama odoje, sąnarių skystyje ir kraujagyslių sienelėse.

Pirmą kartą medžiaga buvo atrasta 1934 metais dėka mokslininko Karl Meyerio. Tačiau visuotinį pripažinimą hialurono rūgštis pelnė 1937 metais, kuomet mokslininkai atliko tyrimą, siekiantį išsiaiškinti, kodėl vieno Japonijos kaimelio gyventojai būdami net 90-ies metų turi lanksčius sąnarius bei nepriekaištingą odą. Tyrimo metu buvo atskleista, kad lankstų kūną ir gražią odą gyventojams pavyko išsaugoti jų mitybos įpročių dėka. Žmonės vartojo maisto produktus – soją ir tofu – kuriuose buvo gausu oestrogenų. Oestrogeno molekulė yra atsakinga už signalų siuntimą ląstelėms, kad šios gamintų daugiau hialurono rūgšties.

Odos senėjimas

Žmogaus kūne vidutiniškai yra apie 15 gramų hialurono rūgšties, viena trečioji yra suardoma ir susintetinama kiekvieną dieną. Štai kur visos bėdos ir prasideda! Didžiausias pokytis įvyksta po 40 metų: odoje pagaminamo hialurono kiekis sumažėja per pusę. Dėl išorinių ir vidinių veiksnių odoje sumažėjus hialurono rūgšties gamybai oda dehidratuoja, praranda spindesį, papilkėja ir atsiranda smulkiosios raukšlelės.

Odos priežiūros priemonės

Kosmetikos produktai su hialurono rūgštimi nedirgina odos, intensyviai maitina, valo toksinus, išlygina raukšles bei yra puikiai tinkami naudoti, kaip makiažo pagrindas.

Siūlome šiuos produktus su hialurono rūgštimi:

Paakių serumas nuo raukšlių Coup dEclat Koncentruotas paakių serumas greitai lygina ir skaistina akių zoną. Efektyvus prieš raukšles, paburkimą ir pajuodusius paakius.

Drėkinamasis kremas nuo raukšlių sausai odai Coup dEclat Odą drėkinantis turtingos tekstūros veido kremas su Hialurono rūgštimi sausai odai. Ramina, nuima raudonį.

Raukšlių užpildas Coup dEclat   Intensyvi priemonė nuo raukšlių – raukšlių užpildas su hialurono rūgštimi suteikia greitą putlumo ir stangrumo efektą.